Ημερομηνία

Share:

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου της Κ. Αδάμου για τις τραγικές ελλείψεις στις παιδιατρικές κλινικές της Β. Ελλάδας

Σχετικά

Η Αδάμου Κωνσταντίνα, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, με τίτλο «Τραγική  η κατάσταση στις παιδιατρικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας λόγω σοβαρότατων ελλείψεων»

Η Κωνσταντίνα Αδάμου εκθέτει την τραγική κατάσταση των παιδιατρικών κλινικών της Βόρειας Ελλάδας λόγω τραγικών ελλείψεων σε υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και σε επίπεδο υποδομών σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “ενώ έχουν συμπληρωθεί πλέον τρία έτη από τη στιγμή που ενέσκηψε η πανδημία”, η Κυβέρνηση “συνεχίζει την ανεύθυνη στάση της αφήνοντας την κατάσταση του ΕΣΥ να επιδεινωθεί”.

Η Βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης ασκεί πίεση ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα προς την κατεύθυνση της υποστήριξης των παιδιατρικών κλινικών, με τη δημιουργία επιπλέον κλινών ΜΕΘ παίδων και Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, και την επαρκή στελέχωση των παιδιατρικών μονάδων με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: