Ημερομηνία

Share:

Δήλωση της Κωνσταντίνας Αδάμου για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Σχετικά

Η δήλωση της Κωνσταντίνας Αδάμου Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

“Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα!!

Χρόνια πολλά στην κάθε μάνα, αδερφή, κόρη, σύζυγο, φίλη, ερωμένη, σύντροφο, εργαζόμενη, νοικοκυρά, δημιουργό, καλλιτέχνιδα, επιστήμονα, επιχειρηματία, φοιτήτρια… γυναίκα!

Η παγκοσμια μέρα της γυναικας μας υπενθυμίζει ποσο έχει συνεισφέρει η γυναίκα στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Είναι μέρα μνήμης η γιορτή της γυναίκας.

Θυμόμαστε τους αγώνες των εργατριών για τη διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων… και εν τέλει τη δικαίωση τους.

Θυμόμαστε ότι στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ ήταν η κυβέρνηση που έφερε τη μεγάλη αλλαγή και ενίσχυσε τη θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών από το 1982 και έπειτα.

Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση και πολλές κινηματικές ομάδες γυναικών μπόρεσαν να εξασφαλίσουν -τα δεδομένα για τους άνδρες- εργασιακά δικαιώματα και να κατοχυρώσουν ένα πρώτο βήμα στο δημόσιο διάλογο.

Εν έτει 2023 έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε για την πραγματική ισότητα των φύλων.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για βελτίωση των συνθηκών ζωής των γυναικών σε πολλαπλά επίπεδα, νιώθοντας βαθειά ευγνωμοσύνη για τους αγώνες (επαναστατικούς, εθνικοαπελευθερωτικούς, εργασιακούς, κοινωνικούς) των προγόνων μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίζουμε τις γυναίκες στο δημόσιο λόγο και σε κάθε επίπεδο, καθώς είναι αναμφισβήτητη η αξία και η συνεισφορά μας στην κοινωνία.”

Κωνσταντίνα Αδάμου – Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης