Ημερομηνία

Share:

Μαζί με τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη στη 2η ΕΜΑΚ και στους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας στη Θέρμη

Σχετικά

Επίσκεψη στο Δήμο Θέρμης πραγματοποίησε σήμερα τη 13 Μαρτίου 2023 ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μαζί με την Κωνσταντίνα Αδάμου βουλευτή Β´Θεσσαλονίκης ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στελέχη του κόμματος από τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, συνοδεύονταν από τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τα αρμόδια στελέχη της δημοτικής αρχής. Στόχος της επίσκεψης ήταν τα στελέχη του κόμματος να συνομιλήσουν από κοντά με τους ανθρώπους της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας που συνέδραμαν στην πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη και επιπλέον να ενημερωθούν για τις ανάγκες που υπάρχουν με σκοπό την ενίσχυση του έργου τους.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κινήματος, αρχικά επισκέφθηκε την 2η ΕΜΑΚ που εδρεύει στην αεροπορική βάση «Σέδες» λίγο έξω από τη Θέρμη, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, από τα επίλεκτα μέλη και τον επικεφαλής της 2ης ΕΜΑΚ,  για την δράση της μονάδας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήρε τον επαγγελματισμό, το ήθος και την υψηλή ετοιμότητα και επάρκεια των ανδρών της ΕΜΑΚ, οι οποίοι συνδράμουν όπου παραστεί ανάγκη εντός και εκτός Ελλάδος, όπως έκαναν στα δύο πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην νοτιοανατολική Τουρκία και στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης  επίσης εξέφρασε τη στήριξή του στους άνδρες του Σώματος και τόνισε ότι οι απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση του σώματος, θα πρέπει να γίνουν στοχευμένα, στη βάση των προτάσεων των ίδιων των στελεχών της ΕΜΑΚ οι οποίοι γνωρίζουν καλλίτερα από τον καθένα, τις ανάγκες που τους αφορούν.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε την την επιχειρησιακή έδρα του Διαδημοτικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Λειτουργίας Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας στη Θέρμη όπου εδρεύουν τρεις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας, Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών. Εκεί πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τους ίδιους τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι περιέγραψαν την εμπειρία τους από την πρόσφατη συνδρομή τους στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε τις βαρύτατες ευθύνες που φέρουν οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την υλοποίηση της σύμβασης που συνήφθη το 2014 και αφορούσε την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Η Κωνσταντίνα Αδάμου από τη μεριά της, σε δηλώσεις της μετά το πέρας της επίσκεψης, κατά την οποία συνόδευσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι: «Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, δεν μας αρκεί απλά ένα κράτος που ανταπεξέρχεται σε γνωστές και αναμενόμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μας χρειάζεται ένα κράτος που είναι έτοιμο και ικανό να προστατεύει τους πολίτες του, από καταστάσεις ασύμμετρης απειλής, οι οποίες είναι δυστυχώς φανερό ότι θα καταστούν κανονικότητα τις επόμενες δεκαετίες. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε δύο “συστατικά”. Πρώτον ικανούς ανθρώπους με την απαραίτητη θέληση και την κατάλληλη εκπαίδευση, και δεύτερον μία κυβέρνηση που να μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τις απαραίτητες τομές, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία. Επειδή προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους των δομών Πολιτικής Προστασίας, τους οποίους και στηρίζω διαρκώς, μπορώ με σιγουριά να πω ότι η επάρκειά τους είναι αδιαμφισβήτητη. Οι σημερινές μας επισκέψεις αλλά και τα αλλεπάλληλα τραγικά γεγονότα στα Τέμπη, στην βόρεια Εύβοια, στο Μάτι και αλλού, κατέστησαν σαφές ότι εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει σοβαρό έλλειμα σε κυβερνητικό επίπεδο. Η σημερινή κυβέρνηση υπό το βάρος των τρομαχτικών ευθυνών της, κοιτάζει να μεταθέσει τις ευθύνες, κάνοντας μακάβριες και απάνθρωπες συγκρίσεις με παλαιότερες τραγωδίες. Ο λαός τρομάζει και αγανακτεί βλέποντας έως που μπορεί να φτάσει η κυβερνητική ανευθυνότητα και ανικανότητα. Θα κάνουμε το παν ούτως ώστε το κακό να μετριαστεί και η αγανάκτηση που αισθανόμαστε όλοι, να μετασχηματιστεί σε δύναμη αναγέννησης ώστε να μην ακουστεί ποτέ ξανά το: «Ήτανε η κακιά η χώρα».