Ημερομηνία

Share:

Η Κωνσταντίνα Αδάμου παρακολούθησε την εκδήλωση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Χορτιάτη, «Μιλάμε για την Κύπρο: Ιστορία, Τραγούδι, Χορός»

Σχετικά

Η Κύπρος κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Μια πολύ δυνατή βραδιά μας χάρισαν οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Χορτιάτη σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο δημαρχείο Πανοράματος, με την εκδήλωση «Μιλάμε για την Κύπρο: Ιστορία, Τραγούδι, Χορός».

Η καθηγήτρια Βίκυ Λαζαρίδου περιέγραψε με σαφήνεια και γλαφυρότητα τα ιστορικά γεγονότα της Κύπρου από την π.Χ. εποχή, μέχρι τα τραγικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας, τμήμα των οποίων αποτελούσε και προσωπική μαρτυρία της ίδιας.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές με μουσική, τραγούδια και χορούς από τη μεγαλόνησο μας μετέφεραν τη πολιτισμική πλευρά του νησιού της Αφροδίτης.

Έτσι λοιπόν, η όμορφη και συλλογική προσπάθεια του διευθυντή (Δημήτρη Παπαδόπουλο), των καθηγητών (Γιάννη Αρβανίτη, Λιάνας Λαλιαγκα και Βίκυς Λαζαρίδου) και των μαθητριών και μαθητών του 2ου ΓΕΛ Χορτιάτη, συνετέλεσε ώστε να μεταφερθεί στους θεατές η ιστορία της Κύπρου και να ξαναζωντανεύσουν στη μνήμη μας τα αιματηρά γεγονότα που είχαν ως απόρροια την παράνομη διχοτόμηση της.

Καμία εισβολή σε ξένη χώρα δεν είναι αποδεκτή! Εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και δικαίωση.