Ημερομηνία

Share:

Δήμος Δέλτα: Η Κωνσταντίνα Αδάμου συμμετείχε στη συνεδρίαση για τις εξελίξεις στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Σχετικά

Κωνσταντίνα Αδάμου, Ανεξάρτητη Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης:

Στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου σήμερα είπαμε ένα βροντερό και ξεκάθαρο ΟΧΙ στην εισήγηση για μεταφορά τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος από τη Σίνδο της Θεσσαλονίκη στις Σέρρες.

Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης της μιας πόλης εναντίον της άλλης, μια τέτοια εισήγηση δε διέπεται από καμία λογική για το καλό των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Ιωαννίδης ανέφερα πάλι όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να συμβεί αυτή η μεταφορά, όπως είχα αναφέρει διεξοδικά και στο Δημοτικό Συμβούλιο του #Δήμου_Δέλτα την προηγούμενη εβδομάδα.

Όταν πληροφορήθηκα το εν λόγω ζήτημα, το έφερα αμέσως στη Βουλή, καταθέτοντας Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας πιέζοντας να μη ληφθεί καμία τέτοια απόφαση, καθώς, όπως τόνισα, η εισήγηση της μεταφοράς των τμημάτων θίγει περίπου 6.000 φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και περίπου 60 μέλη ΔΕΠ.

6.000 οικογένειες θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα, τα οποία σίγουρα δεν είχαν προϋπολογίσει και ενδεχομένως να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα έξοδα, ταυτόχρονα με τις σφοδρές ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε.

Επίσης οι φοιτητές και οι φοιτήτριες συντελούν πολύ στην ενδυνάμωση της ζωής της περιοχής.

Επιπλέον δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη μεταφορά των εξαιρετικών εργαστηρίων των τμημάτων που βρίσκονται στη Σίνδο.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο πρέπει να παραμείνει στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Σίνδο, η οποία αποτελεί τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης και τα τμήματα της συνδέονται στενά με διάφορες βιομηχανικές επιχειρήσεις της περιοχής. Πάνω από 300 εγγεγραμμένες επιχειρήσεις απορροφούν αποφοίτους των σχολών μηχανικών της Σίνδου.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει δώσει ακόμη καμία απάντηση.

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.