Ημερομηνία

Share:

Άρθρο Γνώμης της Κωνσταντίνας Αδάμου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Πρωτοχρονιάς 2023, “Αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές”

Σχετικά

Στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ της Πρωτοχρονιάς 2023” φιλοξενείται το Άρθρο Γνώμης της Κωνσταντίνας Αδάμου Βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Η κυρία Αδάμου αναφέρεται στο σύστημα αξιών που την εκφράζει και με ποιο τρόπο αυτό αποτέλεσε και αποτελεί την πυξίδα στην πολιτική της πορεία, αλλά και την προσωπική της ζωή. Επίσης στέλνει μήνυμα ελπίδας σε όσους βρίσκονται παγιδευμένοι σε τοξικές καταστάσεις κάθε είδους.

Ακολουθεί ολόκληραρο το άρθρο:

Στις Ευρωεκλογές του 2019, ως υποψήφια Ευροβουλευτής και ούσα έγκυος, έλαβα την 3η θέση πανελληνίως με το ΜέΡΑ25, με τις όμορφες διακηρύξεις του οποίου συμφωνούσα για μία πιο δίκαιη Ευρωπαϊκή Ένωση ίσων κρατών-μελών. Παρουσιάστηκε ως κάτι νέο και αμεσοδημοκρατικό, το οποίο δεν στρεφόταν ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν… Ακολούθησαν οι Εθνικές Εκλογές όπου οι συμπολίτες μου στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με εξέλεξαν βουλευτή. Όμως, μετά την είσοδό μας στη Βουλή, έγινα παρατηρητής και δέκτης αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών. Όλα αυτά αντιβαίνουν του ήθους μου και του αξιακού μου συστήματος, στο οποίο παραμένω πιστή από το 2020, όποτε εκλέχθηκα για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ανεξαρτητοποίησή μου τον Ιούλιο του 2021 ήταν μονόδρομος, καθώς θεωρώ ηθικό μου χρέος και καθήκον προς τους συμπολίτες μου και προς τον εαυτό μου την τήρηση των κεκτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, η ισότητα, η ισηγορία, η ισονομία και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο.

Η πράξη μου αυτή ήταν βαθιά ανθρώπινη, δημοκρατική αλλά και συμβολική, καθώς ευελπιστώ να αποτελέσει παράδειγμα για όλους και κυρίως για όλες, που βρίσκονται σε ένα τοξικό περιβάλλον ή γίνονται μάρτυρες καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων ή προσβάλλεται το σύστημα αξιών τους και εν γένει ο ίδιος τους ο εαυτός.

Όλοι και όλες είμαστε άνθρωποι με ίσα δικαιώματα. Είναι σημαντικό οι νεότερες γενιές να γνωρίζουν ότι υπάρχουν νέοι, άφθαρτοι άνθρωποι στην πολιτική οι οποίοι αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο όμορφο και πιο αξιοκρατικό. Μαζί μπορούμε να τον αναδιαμορφώσουμε και να τον επιτύχουμε!

Η ένταξή μου στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τον Δεκέμβριο του 2021, ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Το ιδεολογικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης και οι αξίες που προτάσσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ταυτίζονται με το αξιακό μου σύστημα και τις αρχές που με διέπουν. Γι’ αυτό και εντάχθηκα από τη βάση, αποτελώ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και δεν μεταπήδησα στην Κ.Ο. Αλλάζουμε σελίδα στις παλαιοκοματικές πρακτικές. Πυρήνας της πολιτικής μου σκέψης ήταν και είναι η σοσιαλδημοκρατία. Συμπορεύομαι με ανθρώπους που επίκεντρο έχουν τον πολίτη, την κοινωνία, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και το εθνικό συμφέρον. Οραματίζομαι έναν κόσμο όπου θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα κάθε συνανθρώπου μια και θα επικρατεί Δικαιοσύνη και Δημοκρατία.

*Δημοσιεύτηκε στο site “tovima.gr” στις 1 Ιανουαρίου 2023