Ημερομηνία

Share:

Η Κ. Αδάμου ομιλήτρια στην εκδήλωση “Γυναίκες: Ρόλοι Ηγεσίας στην Πολιτική” που διοργάνωσε η SHE – Society of Help and Empowerment.

Σχετικά

Στο πάνελ της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης – συζήτησης με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ρόλοι ηγεσίας στην πολιτική» συμμετείχε η Αδάμου Κωνσταντίνα Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, την οποία διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «SHE – Society for Help & Empowerment». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη, κυρίως από γυναίκες, αίθουσα «Παύλος Μελάς» της Λέσχης Θεσσαλονίκης και ικανοποίησε πλήρως ακόμα και τους πιο απαιτητικούς συμμετέχοντες.

Με αφορμή τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Έλενας Αποστολίδου, η Κωνσταντίνα Αδάμου τοποθετήθηκε πολλαπλώς για τα ζητήματα που αφορούν το ρόλο της σύγχρονης γυναίκας στην πολιτική, την επιχειρηματικότητα και ευρύτερα την κοινωνία. Επίσης επανέλαβε τις προτάσεις που έχει κατά καιρούς διατυπώσει. Ακόμα περιέγραψε την εμπειρία της από την πολιτική της διαδρομή και το πως κατάφερε να διακριθεί στον ανδροκρατούμενο αυτό χώρο, καθώς είναι μία από τις μόλις 62 γυναίκες βουλεύτριες που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική Βουλή.

Η Βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να προβάλλονται σήμερα υγιή και θετικά πρότυπα που να εμπνέουν τις σύγχρονες γυναίκες ώστε να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στην πολιτική. «Χρειάζονται θεμελιώδεις αλλαγές στην νοοτροπία της κοινωνίας καθώς παρατηρούμε ότι οι συμπεριφορές γύρω μας, σε κοινωνικό επίπεδο, καθορίζονται από τις βαθιά ριζωμένες πατριαρχικές αντιλήψεις». Επίσης παρατήρησε ότι ακόμα και στο Κοινοβούλιο οι κανονισμοί είναι «αρσενικοί», χωρίς επαρκείς προβλέψεις για την απρόσκοπτη συμμετοχή γυναικών, βουλευτριών.

Η Κωνσταντίνα Αδάμου επανέλαβε τις προτάσεις της για την προστασία της μητρότητας σε επαγγελματικό επίπεδο με ενίσχυση των επιδομάτων που αφορούν τις εργαζόμενες νέες μητέρες, την θεσμοθέτηση του εγκλήματος της γυναικοκτονίας η οποία θα επισείει την δια βίου κάθειρξη και την ανάγκη αλλαγής των προγραμμάτων εκπαίδευσης στις δύο πρώτες βαθμίδες με την εισαγωγή μαθημάτων ενσυναίσθησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «καθώς όλα ξεκινούν από την μικρή ηλικία πρέπει να γίνουν αλλαγές στα σχολεία ώστε από απλοί χώροι μετάδοσης γνώσεων, να μετατραπούν σε χώρους καλλιέργειας του σεβασμό όλων, ανάπτυξης δεξιοτήτων συλλογικότητας και συνεργασίας.» «Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν πιο προσεκτικές πολιτικές υπέρ των γυναικών, με εστίαση στην καταπολέμηση έμφυλων διαφοροποιήσεων. Η γυναίκα πρέπει να προστατευτεί διότι η γυναίκα είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας!»