Ημερομηνία

Share:

Άρθρο της Κ. Αδάμου Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης στην Karfitsa Free Press “Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η προστασία της Α’ κατοικίας”

Σχετικά

Διαβάστε ολόκληρο το Άρθρο

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση φέρνει npos ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδια που έχουν καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα. Συνήθως είναι γραμμένα στο πόδι και περιέχουν ρουσφετολογικού χαρακτήρα διατάξεις της τελευταίας στιγμής.

Με αυτήν την πρακτική, από τη μία πλευρά η Κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει την ποιότητα του κοινοβουλευτικού και νομοθετικού έργου και από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να απέχει από της ψηφοφορίες, εκφράζοντας έτσι μια ανεύθυνη στάση προς όλα αυτά που νομοθετεί η κυβέρνηση και είναι εις βάρος των πολιτών.

Σε όλη αυτήν την κατάσταση η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη στάση είναι αυτήν που κρατάμε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπου με εποικοδομητική αντιπολίτευση και ρεαλιστικές προτάσεις εκπροσωπούμε τον ελληνικό λαό στον ελληνικό Κοινοβούλιο. Γιατί Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν κουραστεί τα τελευταία χρόνια από πολιτικές που θιγούν την αξιοπρέπεια τους. Ειδικά οι νέες και οι νέοι της χώρας μας έχουμε κουραστεί από τις απανωτές κρίσεις που βιώνουμε και έχουμε χάσει την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Γι’ αυτό κι εγώ ρίχτηκα πριν από 4 χρόνια στον μεγάλο πολιτικό στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας μας, παρ’ όλο που ήμουν ήδη έγκυος με μία δύσκολη εγκυμοσύνη… για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων και κυρίως των νέων μας!

Γι’ αυτό και αγωνίζομαι ανελλιπώς, άοκνα και αδιαλείπτως. Για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας και να μπορούμε να ζούμε στην Ελλάδα με αξιοπρέπεια!

Όμως το 2023 προμηνύεται πολύ σκληρό για 50.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι θα χάσουν την Α ‘κατοικία τους στους πλειστηριασμούς των μεγάλων funds, στα οποία άνοιξε την πόρτα πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταστρατηγώντας το Ν.3869/10 «νόμο Κατσέλη» που είχε θεσμοθετήσει το ΠΑΣΟΚ το 2010 και διασφάλιζε έτσι την προστασία της πρώτης και κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών, εν μέσω της πιο σκληρής τρόικας. Έτσι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης είχαν προστατευτεί εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, χάρη στη νομοθετική ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή όμως καταργήθηκε πλήρως στα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ με αποτέλεσμα να χάσουν τα σπίτια τους 150.000 συμπολίτες μας μέχρι το 2025.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχουμε ως προτεραιότητα μας την προστασία της Α’ κατοικίας, τη δημιουργία κοινωνικών κατοικιών, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση των νέων μας με τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Όμως αυτό προϋποθέτει να λάβουμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τις προγραμματικές μας θέσεις. Γι’ αυτό στις επερχόμενες εκλογές είναι αναγκαίο να ψηφίσουμε όλοι με ορθή κρίση και διάκριση ανθρώπους που θέλουν, αλλά και μπορούν να διεκδικήσουν το καλύτερο για την Ελλάδα μας, ώστε να ξανακάνουμε την Ελλάδα δυνατή και να ζουν Έλληνες με αξιοπρέπεια!

Κωνσταντίνα Αδάμου

Βουλευτής Β’ Β’ Θεσσαλονίκης, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ιστορικός με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας

*Δημοσιοποιήθηκε στην “Karfitsa Free Press” 25 Φεβρουαρίου 2022