Ημερομηνία

Share:

Κωνσταντίνα Αδάμου: Περί μέτρων covid και διχασμού

Σχετικά

Περί μέτρων covid και διχασμού

Βιώνουμε, δυστυχώς, μία από τις πιο διχαστικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας, η οποία αποτελεί απόρροια των πολιτικών της κυβέρνησης κατά της πανδημίας.

Μετά και από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, άνοιξε μια μεγάλη κουβέντα για τα Rapid Test των ανεμβολίαστων πολιτών, ως υποχρέωση που επιβαρύνει αποκλειστικά τις τσέπες τους (!) ωστέ να μπορέσουν να εργαστούν στην αρχή, αλλά και να συμμετέχουν σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες στη συνέχεια.

Τα Rapid Test είναι ένα μέσο της επιστήμης για τη διάγνωση και κατά της εξάπλωσης της covid-19. Το αρμόδιο Υπουργείο έπρεπε να τα αξιοποιήσει σε μια πολιτική υποχρεωτικού δωρεάν. test τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, των ανεμβολίαστων, αλλά και των εμβολιασμένων πολιτών, αφού και οι μεν και οι δε και κολλούν και μεταδίδουν τη νόσο.
Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να έχει καλλιεργηθεί και να υφίσταται η αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης -κάτι που είναι πασιφανές ότι δεν έχει ο Υπουργός Υγείας. Αντ´ αυτού προτιμάει και επιλέγει μια πολιτική που σπέρνει τη διχόνοια και εξουθενώνει οικονομικά χιλιάδες νοικοκυριά.

Το εμβόλιο από μόνο του δεν αποτελεί πανάκεια. Πλέον, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ρίξουμε ως κοινωνία τους τόνους του διχασμού, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία τη δική μας, των οικογένειων μας και των συνανθρώπων μας.