Ημερομηνία

Share:

Η Κωνσταντίνα Αδάμου στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά και Επίκαιρα» με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Σταματόπουλο στην Βεργίνα Τηλεόραση

Σχετικά

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΒΕΡΓΙΝΑ και την εκπομπή «Αποκαλυπτικά και Επίκαιρα», με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Σταματόπουλο, μίλησε  η Βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα Αδάμου.

Όσον αφορά στο ζήτημα των γυναικοκτονιών, η Κωνσταντίνα Αδάμου επισήμανε ότι: «Βλέπετε ότι επανέρχεται κάθε τόσο με τραγικό τρόπο η κορυφή του παγόβουνου που είναι οι γυναικοκτονίες, μία τραγική έκφανση της νοοτροπίας που λέει ότι η γυναίκα είναι κατώτερη. Το 2019 σημειώθηκαν 17 γυναικοκτονίες, το 2021, 30 και στο πρώτο 7μηνο του 2022 βρισκόμαστε ήδη στις 13. Το ζήτημα των γυναικοκτονιών βρίσκεται σε έξαρση και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πρέπει να αναχαιτιστεί το αιματοκύλισμα των γυναικών με δράσεις δε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον βραχυπρόθεσμα στο επίπεδο της νομικής αντιμετώπισης πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην αυστηροποίηση των ποινών που σχετίζονται με αυτό το έγκλημα μέσω της η τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, ώστε να θεσπισθεί το αδίκημα της γυναικοκτονίας, ως ιδιώνυμου. Δηλαδή διακριτού εγκλήματος σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας το οποίο θα επισύρει την ποινή της φυλάκισης διά βίου. Το παράδειγμα μας το δίνει η Κύπρος. Επίσης πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει για την η ανάδειξη και την πρόληψη του φαινομένου, καθώς δεν υπάρχει σήμερα και κάποιος επίσημος φορέας καταγραφής και ανάλυσης των γυναικοκτονιών, με αποτέλεσμα να έχουμε ελλιπή εικόνα του φαινομένου. Δεύτερον μακροπρόθεσμα πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση της πρόληψης μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο πρέπει να παρέχει στα παιδιά μία τέτοιου είδους παιδεία – εκπαίδευση που θα καλλιεργεί ένα πλαίσιο και μία λογική ισότητας, σεβασμού, αποδοχής και συναίνεσης σε όλο το φάσμα των σχέσεων μεταξύ των φύλων. Υπάρχουν πλήθος μελετών ειδικών ψυχολόγων ψυχοθεραπευτών που συστήνουν (από τις μικρές τάξεις) εισαγωγή μαθημάτων ενσυναίσθησης και ορθής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τα λεγόμενα “μαθήματα ζωής”, τα οποία πρέπει να μπουν στη σχολική εκπαίδευση αν θέλουμε να έχουμε μία υγιή κοινωνία.»

«Δυστυχώς και αυτό είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση υποβαθμίζει συστηματικά. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ποτέ δεν κάνουμε απλά μία στείρα αντιπολίτευση μόνο ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. Δημιουργούμε και προτείνουμε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανοίγει το διάλογο (στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος) με την κοινωνία, για να διαμορφώσουμε μαζί με τους πολίτες τις ολιστικές πολιτικές – αφετηρία της εξάλειψης των γυναικοκτονιών», κατέληξε η κυρία Αδάμου.

Σχολιάζοντας την υπόθεση απόπειρας υποκλοπής εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκου Ανδρουλάκη, η κυρία Αδάμου τόνισε: «Είναι γεγονός ότι η απόπειρα παρακολούθησης των επικοινωνιών του του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όμως το ζήτημα ανακινείται τώρα γιατί πολύ απλά τώρα έχουν προκύψει οι αποδείξεις. Η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει το ζήτημα και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, μπροστά σε μία εξαιρετικά σοβαρή διαπίστωση ότι από περίπου 250 Ευρωβουλευτές και δεκάδες συνεργάτες τους των οποίων τα κινητά ελέγχθηκαν, ο μόνος του οποίου το κινητό επιχειρήθηκε να παγιδευτεί ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η προσπάθεια παρακολούθησης των επικοινωνιών του προέδρου του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας δεν είναι προσωπικό ζήτημα, συνιστά ζήτημα δημοκρατίας και μας αφορά όλους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα.»

«Καλούμε την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να ερευνήσουν και να δώσουν απαντήσεις ποια πρόσωπα και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα, ενός λογισμικού που κοστίζει 14 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Η εταιρία που εκπροσωπεί το Predator στην Ελλάδα, φαίνεται να έχει σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο από το 2018 μέχρι και σήμερα. Τίθενται επιτακτικά ορισμένα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Γιατί επιχειρήθηκε υποκλοπή του κινητού μόνο του κ. Ανδρουλάκη; Συσχετίζεται η απόπειρα παρακολούθησης με την Κυβέρνηση; Ποιος ο ρόλος των προσώπων και εταιρειών που εκπροσωπούν το Predator στην Ελλάδα;» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη η οποία αποκαλύφθηκε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν τώρα αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.»

Για το ζήτημα της ακρίβειας, η βουλευτής της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης σχολίασε: «Η Κυβέρνηση αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα βασικά προβλήματα των πολιτών και ιδιαίτερα αυτό της ανεξέλεγκτης ακρίβειας με αποτέλεσμα η καθημερινότητα όλων μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Σύμφωνα με μελέτες η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης στην Ευρώπη και πλέον αποτελεί την 8η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο στην παρούσα φάση. Ο πληθωρισμός της είναι ο 5ος υψηλότερος στην Ευρωζώνη και οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα πολύ ακριβότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ οι μισθοί είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο. Η κυβέρνηση επαναπαύεται σε ημίμετρα και στην επιδοματική πολιτική με χρήματα από την υπεραπόδοση των φόρων. Μόνο τα έσοδα των φόρων που αφορούν στα καύσιμα έχουν υπερκεράσει ήδη το προϋπολογισμένο ύψος για φέτος κατά ένα δις Ευρώ. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και ξεσκεπάζουν τον λαϊκισμό και την αδιαφορία της κυβέρνησης η οποία συγκρούεται διαρκώς με την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι νιώθουν φέτος το καλοκαίρι ξένοι στον τόπο τους, παρά την καλή πορεία του τουρισμού. Η μέση ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να πάει ούτε μία εκδρομή. Έτσι η ακρίβεια σε συνδυασμό με την υψηλότατη ανεργία των νέων που κατέχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, Το ποσοστό της οποίας αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 36,8% από 26% το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αποτελεί εκρηκτικό συνδυασμό με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνουμε άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις. Οι λύσεις αυτές μπορούν να υιοθετηθούν από αύριο το πρωί, ακόμα και από αυτήν την κυβέρνηση στην περίπτωση που το θελήσει φυσικά. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης, πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα. Σε αντίθετη περίπτωση, το κράτος θα πλουτίζει στις πλάτες των πολιτών, από την υπεραπόδοση των φόρων. Το αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης το βλέπει ο πολίτης, ο οποίος μπορεί να επιβεβαιώσει τα στοιχεία και φυσικά πάνω από όλα το νιώθει στην καθημερινότητά του. Γι’ αυτό γρήγορα πρέπει τα πράγματα να αλλάξουν και να αποκτήσουμε μια Κυβέρνηση η οποία να διέπεται από τις σοσιαλδημοκρατικές αξίες, τις οποίες στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρεσβεύουμε. Θέλουμε και  μπορούμε να εφαρμόσουμε πολιτικές που διέπονται από κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και μια οικονομία ζωτική, με πολλές καλές θέσεις εργασίας. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η στήριξη των νέων.»

Σχολιάζοντας την ένταση στα στενά της Ταιβάν η Κ. Αδάμου σχολίασε ότι: «Εμείς πάντοτε είμαστε με τις διεθνείς συμβάσεις και θα πρέπει να μη γίνονται πράξεις αναθεωρητισμού εναντίων άλλων χωρών διαταράσσοντας έτσι το STATUS QUO. Πάντοτε θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός της αυτοδιάθεσης κάθε λαού.»

Κωνσταντίνα Αδάμου – Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Konstantina Adamou

Κωνσταντίνα Αδάμου

#παρακολουθησεις

#Ανδρουλακης

#ακρίβεια

#γυναικοκτονιες

#πασοκ