Ημερομηνία

Share:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΑΔΑΜΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ VORIA.GR

Σχετικά

Η Voria.gr έλαβε και δημοσιεύει απόσπασμα της εξώδικης δήλωσης της ανεξάρτητης βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνας Αδάμου

Η Voria.gr έλαβε εξώδικη δήλωση από την ανεξάρτητη βουλευτή κ. Κωνσταντίνα Αδάμου, ανακαλεί προηγούμενο άρθρο που αφορούσε στην ίδια και αποκαθιστά την αλήθεια με το ακόλουθο απόσπασμα:

Οι πληροφορίες που αναφέρονταν στο άρθρο, ημερομηνίας 03-09-2021 του συντάκτη κ. Σαλονικιού, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας και αφορούν στην κ. Κωνσταντίνα Αδάμου, ανεξάρτητη βουλευτή Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ήταν αναληθείς και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα:

  1. Αποσύρουμε τον τίτλο του επίμαχου άρθρου, ο οποίος ήταν προσβλητικός και έθιγε την προσωπικότητα της κ. Αδάμου.
  2. Η κ. Κωνσταντίνα Αδάμου ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ΜΕΡΑ25 στις 23 Ιουλίου 2021, τρεις μέρες πριν κληθεί στην επιτροπή δεοντολογίας του ως άνω κόμματος.
  3. Η κυρία Κωνσταντίνα Αδάμου παρείχε μέρος από τη βουλευτική της αποζημίωση προς το κόμμα με το οποίο εξελέγη στις Εθνικές Εκλογές, κάθε μήνα ανελλιπώς καθ´ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής της θητείας, μέχρι και 2 μήνες μετά την ανεξαρτητοποίηση της.
  4. Κανένας συνεργάτης της κ. Κωνσταντίνας Αδάμου δεν απέστειλε επιστολή προς τον γραμματέα της οργάνωσης του Σύριζα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, Στράτο Πλωμαρίτη, για να πληροφορηθεί ποιες είναι οι διαδικασίες προκειμένου να εγγραφεί στο εν λόγω κόμμα.
  5. Η κ. Κωνσταντίνα Αδάμου δε δηλώνει προς όλους ότι είναι Σύριζα όπως ανακριβώς παρουσιάστηκε στο άρθρο του συντάκτη.
  6. Η κ. Κωνσταντίνα Αδάμου δε διεγράφη από το κόμμα ΜέΡΑ25, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε για τους λόγους που δηλώνει στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα η οποία αυτολεξεί αναφέρει : «Δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από το ΜέΡΑ25, διότι θεωρώ ηθικό μου χρέος και καθήκον προς τους συμπολίτες μου και προς τον εαυτό μου την τήρηση των κεκτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, η ισότητα, η ισηγορία, η ισονομία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο. Όταν εντάχθηκα στο εν λόγω κόμμα, πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν… Όμως, 2 χρόνια τώρα έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών, που λάμβαναν χώρα τόσο προς εμένα, όσο και προς άλλους συνοδοιπόρους μου.

Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς το δίκιο του. Το αποτέλεσμα ήταν να παρεμποδίζεται με ποικίλους τρόπους η συμμετοχή μου στο κοινοβουλευτικό έργο, για το οποίο έδωσα όρκο στον ελληνικό λαό να επιτελώ με όλες μου τις δυνάμεις. Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία, την ισότητα και την υπεράσπιση των αδύναμων, αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Δυστυχώς οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου. Θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε όλες και σε όλους ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια αιτήματα και δικαιώματα όλων των συμπολιτών μου. Ως ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής, θα μπορώ να σας εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με λιγότερα εμπόδια.

Πηγή: ΕΔΩ