Ημερομηνία

Share:

Συνέντευξη της Κωνσταντίνας Αδάμου στο Political “Δεν θα αποτελέσουμε το δεκανίκι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ”

Σχετικά

Με συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνίου και την εφημερίδα Political, η Βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μιλάει για την άμεση και υπεύθυνη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με την Εύα Καϊλή. Επίσης αναφέρεται στις επερχόμενες εκλογές και την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής του Κ. Μητσοτάκηη απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμα διατυπώνει τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες με τους οποίους το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί απένατι στη ΝΔ αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς θα αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ τους αρνητικούς συνειρμούς που έχουν προκληθεί μετά την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatargate;

  Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως υπεύθυνος πολιτικός αρχηγός, αντέδρασε άμεσα, καταδικάζοντας τις τοποθετήσεις της κ. Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ του Κατάρ, και στη συνέχεια, μόλις έγινε γνωστή η εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση του Qatargate, τη διέγραψε άμεσα από την παράταξη. Θα θέλαμε να δούμε ανάλογα αντανακλαστικά και από άλλους αρχηγούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις… Από εκεί και πέρα οι επιλογές της κ. Καϊλή βαραίνουν την ίδια και όχι μια ολόκληρη παράταξη.

 Ενδέχεται η σκοτεινή αυτή υπόθεση να έχει κάποια επίδραση στο ΠΑΣΟΚ, όμως πιστεύω ότι αυτή θα είναι ήπια και πρόσκαιρη. Και αυτό γιατί ο λαός γνωρίζει καλά ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα το οποίο προέβη σε τόσο αυστηρή αυτοκριτική και τόλμησε την αυτοκάθαρση. Σωστά, λοιπόν, ο ελληνικός λαός δεν ταύτισε στη συνείδησή του την κ. Καϊλή με το ΠΑΣΟΚ εν γένει.

 Είναι επίσης πασιφανές ότι τα φιλικά προσκείμενα στην Κυβέρνηση ΜΜΕ υπερπροβάλλουν το συγκεκριμένο θέμα – και ενώ οι πάντες γνωρίζουν τις σχέσεις Καϊλή-ΝΔ – προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών από άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η ακρίβεια ή οι παράνομες παρακολουθήσεις.

Όπως όλα δείχνουν η επερχόμενη εκλογική  αναμέτρηση  θα γίνει σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα πόλωσης. Πως θα αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ αυτή τη πίεση τόσο από Δεξιά όσο και από Αριστερά; 

Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού και γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα σημάνουν την επάνοδο του Κινήματος στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.

 Η παράταξή μας έχει ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα. Είναι η μόνη παράταξη που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη σοσιαλδημοκρατία με υπεύθυνο λόγο μακριά από τον προσφιλή στους άλλους λαϊκισμό. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα γνήσια προοδευτικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό αλλά και πατριωτικό κόμμα, το οποίο θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του τον άνθρωπο και την κοινωνία. Οι πολίτες έχουν καταλάβει πως ούτε η υπερσυντηρητική δεξιά της ΝΔ, ούτε η ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να τους προσφέρουν οποιαδήποτε προοπτική. 

Πως εξηγείτε την κλιμάκωση της έντασης της κριτικής από τον Πρωθυπουργό προς το ΠΑΣΟΚ ;

 Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ως βασικό του αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη προσωπικά. Μην ξεχνάτε ότι, στην ιδέα πως ο κ. Ανδρουλάκης θα εκλεγόταν πρόεδρος του Κινήματός μας, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο παρακολούθησής του από την ΕΥΠ και το Μαξίμου…

 Η ΝΔ νιώθει να απειλείται εκλογικά από την παράταξή μας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κόμμα γι’ αυτό και βρισκόμαστε στο στόχαστρό της. Στην πραγματικότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφέρουν πολύ λιγότερο από όσο παριστάνουν ότι διαφέρουν. Τους ενώνει η ίδια εμμονή με την εξουσία, και φέρουν και οι δύο ευθύνη για την εξαθλίωση της χώρας και της κοινωνίας. Απέναντι σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζεται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ασκεί μια ουσιαστική αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και καταθέτει υπεύθυνες προτάσεις για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων.

Θεωρείτε ότι υπάρχουν ακόμη προϋποθέσεις για συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ;

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος εδώ και πολλούς μήνες. Στόχος μας είναι η επίτευξη ενός όσο το δυνατόν υψηλότερου ποσοστού, ώστε να επιδιώξουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης με σοσιαλδημοκρατικό κορμό για να μπορέσουμε να στηρίξουμε πραγματικά την κοινωνία.

 Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι υπηρετεί το εθνικό συμφέρον σε δύσκολες περιόδους. Αυτό, βεβαίως, δε σημαίνει ότι θα αποτελέσουμε το δεκανίκι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ στη μανία τους να κατακτήσουν την εξουσία. Επαναλαμβάνω εμφατικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποιο άλλο κόμμα στη βάση ενός προγράμματος με καθαρά κοινωνικό πρόσημο.

 Στην πραγματικότητα, ωστόσο, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν ενδιαφέρεται για την κυβερνητική σταθερότητα: η κυβέρνηση της ΝΔ θέτει ψευτοδιλήμματα του τύπου «ΝΔ ή χάος» και ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι υποστηρίζει την απλή αναλογική αναλώνεται σε λαϊκιστική ρητορεία, προκαλώντας αστάθεια. Υπό αυτές τις συνθήκες, ευθύνη για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας φέρουν αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας. Μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα και κοινωνική ευημερία.

*Δημοσιεύτηκε στο site “Political.gr” στις 7 Ιανουαρίου 2023

Ακολουθεί το link: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.political.gr%2Fpolitical-07-01-23%2F%3Ffbclid%3DIwAR07GmSxbnVTXEpDxfTDGcH2Dj8SsmD4edXgd1gHdPcjs9aVdeWE4y7Np6I&h=AT1rcwYNonlEqcSegYWO6j_Mhfqk8klr-vYWhPuh3a2hLM1emE_WGi7xVSj8dRtd_X8Kk71-5sJPtCpVOsh0DTbnA6CSSiBNkgxf621X-6-lf5bWxBJtK4A9E7HJuYCbc_oyw_S4Siw5cFr3bQ&tn=-UK-R&c[0]=AT3t72F0V9Vom5S2pWI1h29xAyPVpbS0Ak5l7JVueOEyimh2El9p3KoJJ1kcpssPzMlTYTMMOK_VEgdRoWYTWmbwpZT13NnBwnTieMl1i03xiRpBdP3N82LZSwl_imAkOlStYtSuAjDtRgmmMKtamUDBr6LShJmRVwNviBGCHqvR8vQD-og8uM3Tb7fU-uqn1ktt2iZkFEwZ

*Δημοσιεύτηκε στο site “Paraskhnio.gr” στις 7 Ιανουαρίου 2023

Ακολουθεί το link: https://www.paraskhnio.gr/2023/01/07/konstantina-adamou-stin-political-den-tha-apotelesoume-to-dekaniki-tis-nd-i-tou-syriza/