Ημερομηνία

Share:

Στην υποδοχή του Τίμιου Ξύλου στα Πετροκέρασα

Σχετικά

Στα Πετροκέρασα του Δήμου Λαγκαδά βρέθηκε το Σάββατο του Λαζάρου η Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αδάμου Κωνσταντίνα, για την υποδοχή τμήματος του Τιμίου Ξύλου που ήρθε από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους. Η κυρία Αδάμου συμμετείχε στην τελετή υποδοχής, στην περιφορά και στον Μέγα Εσπερινό, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών οι οποίοι συνέρρευσαν για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Ξύλου.

Η έλευση του Τιμίου Σταυρού στα Πετροκέρασα αποτελεί μία πολύχρονη ευσεβή παράδοση, ου επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο απο τα μέσα του 18ου αιώνα (1760). Το Τίμιο Ξύλο, που είναι το ιερότερο κειμήλιο της Ιεράς μονής Ξυροποτάμου Αγίου Όρους, θα παραμείνει για ολιγοήμερη προσκύνηση από τους πιστούς στον ιστορικό Ναό του Προφήτη Ηλία των Πετροκεράσων η ιστορία του οποίου συνδέεται με την Επανάσταση του 1821.

“Το Σάββατο του Λαζάρου, είχα την χαρά να παραβρεθώ στον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό στα Πετροκέρασα, ένα από τα πολλά όμορφα χωριά της Β´ περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Μαζί με πλήθος πιστών υποδεχτήκαμε το Τίμιο Ξύλο από τη Ιερά Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους.

Στις Ιερές Ακολουθίες προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.

Με κατάνυξη και περισυλλογή οδεύουμε πλέον στο Πάθος και στην Ανάσταση.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!”

Κωνσταντίνα Αδάμου

#κυριακήτωνβαϊων

#αδαμου

#αδαμου_πασοκ#αδαμου_κωνσταντίνα ,

#αδαμου_βουλευτής