Ημερομηνία

Share:

Η Κωνσταντίνα Αδάμου στην εκπομπή “Εκλογική Περιφέρεια” στην ΕΡΤ3

Σχετικά

Η Αδάμου Κωνσταντίνα, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, βρέθηκε στο τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής «Εκλογική Περιφέρεια» του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού της ΕΡΤ3 καλεσμένη του δημοσιογράφου Θωμά Τσίμπα. Η κυρία Αδάμου τοποθετήθηκε για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν την πόλη της Θεσσαλονίκης και συνδέονται με την εκλογική της Περιφέρεια.

Στην τοποθέτησή της αναφορικά με το ζήτημα της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στο κέντρο της πόλης, η κυρία Αδάμου τάχθηκε υπέρ της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Σίνδου, με την ταυτόχρονη μετατροπή της έκτασης που βρίσκεται τώρα το εκθεσιακό κέντρο, σε μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου με σκοπό να ενώνεται το δάσος του Σέϊχ Σου με το παραλιακό μέτωπο, όπως προβλεπόταν από το αρχικό πλάνο που είχε προκριθεί ως λύση το 2008. Η Βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τις δύο διαδοχικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για σύμπραξη στην αλλαγή των αρχικών σχεδίων της μετεγκατάστασης, αποστερώντας έτσι τα πολλαπλά οφέλη που θα προέκυπταν για το κέντρο αλλά και την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε δε ότι «αρχικά όλοι οι φορείς ήταν υπέρ της μετεγκατάστασης», αφήνοντας αιχμές για συμφέροντα Real Estate που έκαναν αρχικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει θέση και στη συνέχεια την σημερινή κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της ανάπλασης.

Απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο της παραμονής της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης, έκανε λόγο για υποβάθμιση δύο περιοχών με την δημιουργία από τη μία πλευρά «τσιμεντούπολης» αντί χώρου πρασίνου στο κέντρο και ταυτόχρονη παραμέληση της δυτικής πλευράς της πόλης. «Με το σχέδιο αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει η δημιουργία πραγματικού Μητροπολιτικού Πάρκου με πραγματικό πράσινο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θα ανεγερθούν μεγάλα τσιμεντένια οικοδομήματα που θα περιλαμβάνουν ένα ξενοδοχείο ύψους 32 μέτρων που θα προσβάλλει την αισθητική της πόλης». Επίσης τόνισε ότι «στα σχέδια της ανάπλασης προβλέπεται η δημιουργία εμπορικού κέντρου στους χώρους της ΔΕΘ κάτι το οποίο θα προσβάλει τους επιχειρηματίες του κέντρου». Τέλος  ανέφερε ότι έχει μελετήσει τα σχέδια και είναι από τους πρώτους βουλευτές που φωνάζουν υπέρ της μετεγκατάστασης μαζί με καθηγητές του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης, πολίτες και φορείς που έχουν υπογράψει και σχετικό ψήφισμα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της δημιουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου Καλοχωρίου, η Κωνσταντίνα Αδάμου μεταφέροντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις με ορθολογικούς όμως όρους και ανέφερε σχετικά ότι «Είναι ξεκάθαρη η θέση μας. Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κωλυσιεργήσει άλλο.». Επίσης υπογραμμίζοντας την καθυστέρηση που παρατηρείται είπε: «Δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική ΚΥΑ και δεν έχει συσταθεί ο σωστός θεσμικός φορέας υλοποίησης. Μιλάμε για περίπου 900 επιχειρήσεις και το πλάνο μιλάει για το 2026. Για ποιο λόγο; Όλα αυτά μπορούνε να γίνουν πολύ νωρίτερα». Η Βουλευτής περιέγραψε επίσης την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι επιχειρήσεις αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής με τις συχνές πλημύρες και την άναρχη δόμηση που επιδεινώνει ολοένα και περισσότερο το πρόβλημα.

Σχετικά με την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, η κυρία Αδάμου υπερθεμάτισε υπέρ της ταχύτερης υλοποίησης του έργου της ανάπλασης και της δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου στην δυτική Θεσσαλονίκη, με σκοπό, όπως ανέφερε, «την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των πολιτών». Επίσης τόνισε ότι μαζί με την ανάπλαση πρέπει να προχωρήσει και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία των μουσείων προσφυγικού ελληνισμού και εθνικής αντίστασης που προβλέπονται, υπενθυμίζοντας ότι οκτώ ιστορικά κτήρια που κρίθηκαν διατηρητέα στο χώρο προορίζονται γι’ αυτό το σκοπό. Κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά «Αν δεν προστατεύομε την ιστορία μας και αν δεν κάνουμε δράσεις ώστε η μνήμη να μεταφέρεται στις επόμενες γενιές είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζήσουμε. Ναι στην αναβάθμιση της περιοχής του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά αλλά με διατήρηση της ιστορίας».

#αδαμου_κωνσταντινα

#βουλη

#επικαιροτητα