Ημερομηνία

Share:

Η Κωνσταντίνα Αδάμου, έχοντας Covid-19, τοποθετείται επί του νέου νόμου – πλαισίου που αφορά κυρίως στα Πανεπιστήμια της χώρας και τις αλλαγές που αυτό το νομοσχέδιο φέρνει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. (Βουλή, 08.07.2022)

Σχετικά

Θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις»

Η Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου, παρότι νοσεί από την Covid-19, μιλάει μέσω τηλεδιάσκεψης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο νόμο – πλαίσιο που αφορά κυρίως στα Πανεπιστήμια της χώρας μας και τις αλλαγές που αυτό το νομοσχέδιο φέρνει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τοποθετήθηκε επί κάποιων σημαντικών άρθρων και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: “Γίνεται φανερό ότι με το παρόν Σχέδιο Νόμου το μόνο που καταφέρνετε κ. Κεραμέως -και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία- είναι να προκαλέσετε μεγάλη αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα και να ενώσετε όλους τους φορείς και την κοινωνία απέναντι στην πολιτική σας. Δυστυχώς, το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί άλλη μία χαμένη ευκαιρία για να διορθωθούν τα ζητήματα του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου και να επιτευχθεί η πραγματική αναβάθμιση του. Το παρόν νομοσχέδιο δεν κατευθύνεται προς την ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η νεολαία και η χώρα μας!”