Ημερομηνία

Share:

Η Κωνσταντίνα Αδάμου για το ατύχημα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά

Το πρόσφατο ατύχημα σε παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης, με τραγική συνέπεια τον ακρωτηριασμό δακτύλου ενός 8χρονου κοριτσιού, επαναφέρει εμφατικά στο προσκήνιο τα μείζονα δημοσιονομικά αδιέξοδα και την έντονη υποστελέχωση των Δήμων.Οι περισσότερες παιδικές χαρές -κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα- παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης έχοντας φθορές, κατεστραμμένα παιχνίδια και παραμελλημένους χώρους.

Ωστόσο, οι παιδικές χαρές αποτελούν μια ανεκτίμητη διέξοδο δωρεάν ψυχαγωγίας για τους γονείς και τα παιδιά, η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία.

Κρίνεται λοιπόν απολύτως απαραίτητο να λειτουργούν με γνώμονα την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας!!

Η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις συνθήκες ασφάλειας κι ελέγχου για τις παιδικές χαρές, γι΄αυτό οφείλει σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία, μεταξύ άλλων για τη συγκρότηση των αρμόδιων Επιτροπών Ελέγχου αλλά και την υλοποίηση των προτάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη, ιδίως ως προς τη φύλαξη και τις ελλείψεις ασφαλείας!