Ημερομηνία

Share:

Άρθρο της Κ. Αδάμου Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης στην Kontra News της Κυριακής “Ο κατήφορος για την Κυβέρνηση συνεχίζεται”

Σχετικά

«Από την πρώτη στιγμή που η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση των υποκλοπών ήρθε στην επιφάνεια, η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν. Έπειτα επικαλέστηκαν -ως ψευδοεπιχείρημα- το απόρρητο αναφορικά με τις ενέργειες της ΕΥΠ, ώστε να μην αποκαλυφθεί η άμεση σχέση τους με παράνομες και αντισυνταγματικές πρακτικές. Αξιοποιώντας ένα τέτοιο πρόσχημα, ο Γ. Δημητριάδης, ο Π. Κοντολέων και η Β. Βλάχου, βασικοί εμπλεκόμενοι στην παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις που δέχθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Επιπροσθέτως, δεν ξαφνιάζει κανέναν το γεγονός ότι, πριν ακόμα ξεκινήσει την έρευνά της η Εξεταστική Επιτροπή, η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να απειλήσει, εμμέσως πλην σαφώς, όσους προτίθενται να συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, ισχυριζόμενη πως, αν αναφερθούν σε «απόρρητα» στοιχεία της ΕΥΠ, θα φυλακισθούν για δέκα χρόνια. Τέτοιου τύπου κυνικές και εκβιαστικές τοποθετήσεις παραπέμπουν σε καθεστώς ομερτά και διαμορφώνουν ένα πολιτικό περιβάλλον σκότους.»

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει εκθέσει ήδη ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς, με τον ξένο Τύπο να ταυτίζει τον Μητσοτάκη με τον Όρμπαν. Η Κυβέρνηση οφείλει προς όλους του πολίτες της χώρας να σεβαστεί, έστω και την τελευταία στιγμή, τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για πραγματική δημοκρατία με σεβασμό σε όλους τους πολίτες.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο.