Ημερομηνία

Share:

Άρθρο της Κ. Αδάμου, Βουλευτή Β´ Θεσσαλονίκης στο site Το ΠΟΝΤΙΚΙ «Αγώνας για τη Δημοκρατία ενάντια στις παράνομες παρακολουθήσεις»

Σχετικά

Η Βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα Αδάμου, με άρθρο της στην Εφημερίδα «Το Ποντίκι» αναφέρεται στο μεγάλο σκάνδαλο της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί συστηματικά να υποβαθμίσει την υπόθεση παρακολουθήσεων, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να μη δώσει ουσιαστικές απαντήσεις. (…)

Η πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, και μάλιστα τη φέρνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αφού επέλεξε να ελέγχει ο ίδιος την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), υπάγοντας την απ΄ ευθείας στον ίδιο, με τη θεσμοθέτηση του νόμου 4622/2019 (…)

Σημείωση: είναι ο πρώτος νόμος που θεσμοθέτησε η σημερινή Κυβέρνηση.

Ωστόσο, δε βλέπουμε τον Πρωθυπουργό να αναλαμβάνει καμία απολύτως ευθύνη. Τουναντίον η συγκάλυψη του θέματος και η παραπλάνηση που επιχειρήθηκε από την Κυβέρνηση, δηλώνοντας πως την παρακολούθηση αιτήθηκαν δύο ξένες χώρες, εξέθεσε τη χώρα μας διεθνώς! Οι ξένες Πρεσβείες προέβησαν σε δηλώσεις με τις οποίες ξεκαθάρισαν ότι ουδέποτε αιτήθηκαν την άρση του απορρήτου και εν συνεχεία την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας είναι καθαρά ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία καυχιέται για τις γερές διεθνείς σχέσεις που έχει συνάψει. (…)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητάμε με απολύτως θεσμικό και διαφανή τρόπο να πέσει άπλετο φως στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, διότι είναι θέμα δημοκρατίας και ελευθερίας και αφορά σε όλους μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να λάμψει η αλήθεια.

Το οφείλουμε στη δημοκρατία. Το οφείλουμε στη χώρα μας, το οφείλουμε στους πολίτες.»

Ακολουθεί τo link με το πλήρες άρθρο: https://www.topontiki.gr/2022/08/10/agonas-gia-ti-dimokratia-enantia-stis-paranomes-parakolouthisis/?fbclid=IwAR1owOuxeXkZg3WH8jxN59FxX-tQUVw8caALcwjre5TlJiM7VjP7V4hlWWM

Κωνσταντίνα Αδάμου – Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

#κωνσταντινα_αδάμου

#πασοκ

#κιναλ

#topontiki

#τοποντικι

#νεα

#ειδησεις

#παρακολουθησεις

#ευπ