Ημερομηνία

Share:

Άρθρο της Κ. Αδάμου Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης στην Κυριακάτικη Kontra News “Πολύ πριν εκτροχιαστούν οι αμαξοστοιχίες, εκτροχιάστηκε η Ελλάδα”

Σχετικά

Στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Κυριακάτικης KontraNews” αλλά και στo ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό site “KontraNews.gr”, φιλοξενείται Άρθρο της Κωνσταντίνας Αδάμου Βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Η κυρία Αδάμου αναφέρεται στο πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και στον γενικότερο εκτροχιασμό της Χώρας που βιώνουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι. Παρόλα αυτά τονίζει ότι “οι νέοι και οι νέες οφείλουμε να παλέψουμε γι’ αυτά που μας ανήκουν” και στέλνει μήνυμα ελπίδας ότι “οι νέες και οι νέοι θα ξαναφέρουμε την αναγέννηση στην Ελλάδα”.

«Πολύ πριν εκτροχιαστούν οι αμαξοστοιχίες, εκτροχιάστηκε η Ελλάδα»

•Εν έτει 2023 στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές εξαρτώνται από «σήματα καπνού» που κάνει ένας σταθμάρχης σε κάποιον άλλον, όταν τα τρένα αναπτύσσουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 200 χλμ/ώρα.

•Εν έτει 2023 στην Ελλάδα κυκλοφορούν υπερσύγχρονες συσκευές παρακολούθησης πολιτών και πολιτικών και λογισμικά που καταγράφουν ακόμη και όταν το κινητό είναι κλειστό, αλλά δεν υπάρχει μέριμνα για ένα ελάχιστο σύστημα ηλεκτρονικής ασφάλειας στα τρένα, στα οποία επιβαίνουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά!

•Εν έτει 2023 δεν μπορούμε να μιλάμε για την Ελλάδα ως μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα, και μάλιστα «αρίστων», όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω ΜΗ συμμόρφωσης της με τους κανόνες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Και το ερώτημα που κυριαρχεί είναι ένα μεγάλο «γιατί»;

Οι νέοι και οι νέες οφείλουμε να παλέψουμε γι’ αυτά που μας ανήκουν και είναι στο χέρι μας να τα ξαναχτίσουμε πάνω σε στιβαρά θεμέλια, έχοντας ως κύριο συστατικό τις ανθρωπιστικές αξίες, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα, και βέβαια κάνοντας χρήση της τεχνογνωσίας, την οποία τα δημόσια πανεπιστήμια μας μπορούν να μας παρέχουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Οι νέες και οι νέοι θα ξαναφέρουμε την αναγέννηση στην Ελλάδα, παρ’ όλο που η Ελλάδα «τρώει τα παιδιά της».

ΥΓ: Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς και οικείους των αδικοχαμένων νεκρών. Κουράγιο, δύναμη και ίαση σε όλους τους τραυματίες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

*Δημοσιοποιήθηκε στην Κυριακάτικη εφημερίδα KontraNews και στο “KonstaNews.gr” 5 Μαρτίου 2023