Ημερομηνία

Share:

Ομιλία της Κ. Αδάμου στην Ολομέλεια της Βουλής για την Πρόταση Δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη 26/1/2023

Σχετικά

Η Κωνσταντίνα Αδάμου, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τοποθετείται στην τριήμερη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την Πρόταση Δυσπιστίας που κατατέθηκε εναντίον της κυβέρνησης.

“Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.

Πρόταση δυσπιστίας λοιπόν κατά της κυβέρνησης… Μιας κυβέρνησης, η οποία, αφού πρώτα προέβη στην Οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, στη συνέχεια επιχειρεί με τσιρότα να κλείσει τις πληγές που άνοιξε.

Σε μια χώρα λοιπόν, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αιμορραγούν, οι νέοι δε δύνανται καν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους και να μείνουν μόνοι τους, με συνέπεια να μην μπορούν να κάνουν δική τους οικογένεια και έτσι να γιγαντώνει το ζήτημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Στη χώρα μας, η οποία κατατάσσεται στην προτελευταία θέση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της πολύ χαμηλής αγοραστικής δύναμη των πολιτών της, σε αυτήν τη χώρα λοιπόν έρχεται ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και καταπατά θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, θέτοντας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό τον πλήρη έλεγχο του για να μπορεί να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή, ανενόχλητος, οποιονδήποτε πολίτη τον οποίο θεωρεί απειλή για την εξουσία του.

Με ευθύνη, λοιπόν, του ίδιου του πρωθυπουργού, η χώρα μας αντιμετωπίζεται από τον διεθνή τύπο ως μια χώρα που δε συμβαδίζει με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, ως προς τη λειτουργία της δημοκρατίας. Και προφανώς όλα αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι πράκτορες σκοτεινών δυνάμεων που προσπαθούν να πλήξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Η αλήθεια είναι πως αν δεν ήταν ο κ. Ανδρουλάκης και το Ευρωκοινοβούλιο, οι Ελληνίδες και οι Έλληνεςδε θα μαθαίναμε ποτέ για όσα ο στενός κύκλος του κυρίου Μητσοτάκη διέπραττε εις βάρος στοιχειωδών & θεμελιωδών δικαιωμάτων οποιουδήποτε ελεύθερου πολίτη αυτής της χώρας. Και ποια ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη σε αυτήν την αποκάλυψη; Θεσμική παρακμή και συγκάλυψη του σκανδάλου πάση θυσία.

Επί μήνες η Κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα, εμπαίζοντας τόσο τους πολίτες, όσο και τους θεσμούς και παρακωλύοντας τις Ανεξάρτητες Αρχές, κάνοντας τα πάνταγια να εμποδίσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, και κάθε φορά που αποκαλύπτεται ένα ακόμη στοιχείο της αλήθειας, ο Πρωθυπουργός αναγκάζεται εν τέλει να το παραδεχτεί.

Αρχικά έλεγε πως η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά τελικά, ναι, παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον κ. Ανδρουλάκη. Έπειτα έλεγε για μήνες πως δεν κυκλοφορεί το Predator στην Ελλάδα, αλλά τελικά, ναι, κυκλοφορεί το κακόβουλο λογισμικό Predator στην Ελλάδα. Στη συνέχεια έλεγαν πως η Κυβέρνηση ουδεμία σχέση έχει με το Predator, αλλά τελικά το εξάγει κιόλας στη Μαδαγασκάρη!

Προφάσεις εν αμαρτίαις!

Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή δημοκρατική χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε οδηγηθεί ήδη σε παραίτηση.

Οι πολίτες όμως, δυστυχώς, έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους από το να ασχολούνται με μια κυβέρνηση που τους κοροϊδεύει κατάμουτρα. Και λέω «δυστυχώς» διότι το ζήτημα της Δημοκρατίας είναι μεγίστης σημασίας σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Δυστυχώς όμως η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, πλήττοντας όλους τους πολίτες και ιδιαιτέρως τις γυναίκες, οι οποίες επωμίζονται ένα δυσβάσταχτο και ετεροβαρές φορτίο, αφού, ως γνωστόν, κάθε κρίση οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να προστατέψει τους πολίτες από το κύμα ακρίβειας, αφήνοντας τους στο έλεος των ανατιμήσεων. Έλαβε υπερκέρδη δισεκατομμυρίων από το αυξημένο ΦΠΑ, ο οποίος, ως αναλογικός φόρος, αυξάνεται μαζί με τις τιμές.  Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση είχε ξεκάθαρο, άμεσο όφελος από τις ανατιμήσεις, και αντί στη συνέχεια να δώσει πραγματική βοήθεια στους πολίτες, τους οποίους είχε αφήσει απροστάτευτους, άρχισε να μοιράζει κουπόνια! Μάλιστα περιμένει να νιώθουν και ευγνωμοσύνη για τα ελάχιστα που δίνει! Ενώ παράλληλα οι ανατιμήσεις συνεχίζονται και όλες οι τιμές αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα. Δεν έχουν θέρμανση. Τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση λόγω της απαξίωσης, της αδιαφορίας και της ανικανότητας της Νέας Δημοκρατίας.

Με προεκλογικά πυροτεχνήματα δεν ασκείται σοβαρή πολιτική για τους πολίτες. Για παράδειγμα, το προεκλογικό DENTIST PASS, που είναι και επίκαιρο, δεν αποτελεί πολιτική ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Η υγεία όλων των πολιτών αποτελεί αγαθόυψίστης αξίας για αυτό και απαιτείται  σοβαρός και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός ενίσχυσης των Δημόσιων δομών Υγείας, των Δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας όλης της χώρας και κυρίως ενίσχυση των παιδιατρικών κλινών, την έλλειψη των οποίων η Βόρεια Ελλάδα πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει παρά πολύ ακριβά, αλλά, κύριοι της κυβέρνησης, βλέπουμε ότι δε σας νοιάζει. Δε σας ενδιαφέρει καθόλου όλο που περνάνε οι γονείς και τα παιδιά τους στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Από τον Ιούλιο του 2019 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδομεί συστηματικά και αναίσχυντα τη Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία και την ίδια τη Δημοκρατία. Δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση των κρίσεων που περνάει η Ελλάδα και επωμίζονται οι πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση αντί για σωστές πολιτικές επιδίδεται σε επικοινωνιακά τρικ εντυπωσιασμού, άνευ ουσίας  και σε τακτικές εξαπάτησης των πολιτών, προκειμένου να τους αποπροσανατολίσει από την ευθύνη που τη διέπει για την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στην καθημερινότητα τους.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ξεκάθαρα με κάθε ευκαιρία ότι προτεραιότητά της είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, τα οποία είναι εις βάρος της ευημερίας των πολιτών.

Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους και επιθυμούν μία κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό, με ξεκάθαρες, ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις για την ελάφρυνση όλων των πολιτών από το βάρος της ανέχειας. Για να μπορέσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ζήσουν με αξιοπρέπεια, όπως έχει δικαίωμα να ζει ο κάθε Άνθρωπος!”