Ημερομηνία

Share:

Ομιλία της Κωνσταντίνας Αδάμου, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Σχετικά

«Αγαπητέ Πρόεδρε, συντρόφισσες και σύντροφοι, αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες βουλευτές, φίλες και φίλοι.

Είναι πολύ μεγάλη η τιμή αλλά και η χαρά για το ότι βρίσκομαι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, του ιστορικότερου κόμματος της Ελλάδας, και που στέκομαι σήμερα εδώ μαζί σας.

Γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο μας, τον κ.Νίκο Ανδρουλάκη, για την ιδιαίτερη αυτήν τιμή. Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω για τη σημερινή ονομαστική μου εορτή και παρεπιπτώντος, χρόνια πολλά και σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες σήμερα.

Είμαι πραγματικά χαρούμενη που συμπορεύομαι μαζί σας και που όλες κ όλοι μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για μια καλύτερη κοινωνία – μια κοινωνία που θα βρίσκεται στο προσκήνιο της Ελλάδας!

Με πολλή δουλειά, καλή συνεργασία και αλληλεγγύη, θα τα καταφέρουμε!

Πιστεύω ακράδαντα ότι ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να ανακτήσει τη θέση που του αξίζει! Μια θέση αντάξια της μακράς και ιστορικής του πορείας και να γίνει η κυρίαρχη δύναμη της Κεντροαριστεράς. Και έτσι θα φέρει την πραγματική αλλαγή που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας!

Μια αλλαγή ουσιαστική και ριζική. Βασισμένη σε πραγματικά προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αξίες, οι οποίες θα οικοδομήσουν το αύριο της ελληνικής κοινωνίας. Θα δώσουν προοπτική στους νέους και στις νέες μας και θα επουλώσουν τα αμέτρητα τραύματα της προηγούμενης καταστροφικής δεκαετίας, τα οποία εκρέουν από την καταστροφική διακυβέρνηση των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχουν στοιχήσει  τόσο πολύ στον ελληνικό λαό.

Το brain drain συνεχίζεται… η ανεργία χτυπά όλο και περισσότερους Έλληνες και Ελληνίδες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. 

Είναι η γενιά μας, είναι η γενιά των 30άρηδων και 40άρηδων που έχει υποστεί και βιώσει, περισσότερο από κάθε άλλον, τις σκληρές συνέπειες της κρίσης και των προηγούμενων πολιτικών επιλογών. Και γι αυτό είναι η σειρά των νέων, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη σοφία των παλαιότερων, να αναλάβουν τα ηνία της πολιτικής της χώρας μας, για να μετατρέψουν το brain drain σε brain gain! 

Να καταστήσουμε ιδανικές τις συνθήκες, ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό και βέβαια να μη φύγουν και άλλοι! Αυτό απαιτεί ένα πραγματικά ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, το οποίο μπορεί να φέρει μόνο η σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση στη χώρα μας.

Eίμαστε πραγματικά δίπλα στην κοινωνία – είμαστε η ίδια η κοινωνία των πολιτών – και αφουγκραζόμενοι την αγωνία του κάθε πολίτη, στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του, ώστε να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο και να δώσουμε ξανά φωνή στα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα και δικαιώματα του. 

Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έκανε το παιδί της μικρομεσαίας οικογένειας να μπορεί να σπουδάσει και να γίνει επιστήμονας. Είναι το κόμμα που έδωσε φωνή στις γυναίκες! Που διέκοψε θεσμούς, βαθειά πατριαρχικούς, που υπονόμευαν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Είναι το κόμμα που έδωσε τα μέσα στους αγρότες να επενδύσουν στην ελληνική γη και να έχουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Η Ελλάδα, πέρασε από μία καταστροφική τρικυμία την τελευταία δεκαετία, κατά την οποία όλοι πάθαμε, αλλά μάθαμε… και αλλάξαμε! Αφήνουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και προχωράμε όλοι μαζί μπροστά! Δίνοντας έμφαση στον Πρωτογενή τομέα και ενθαρρύνοντας τη δημιουργία πραγματικής βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα. Υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο την Παιδεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Η Ελλάδα έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, το Νέο. Έχει ανάγκη Την Αλλαγή. Έχει ανάγκη τις νέες ιδέες. Μόνο έτσι θα δοθούν οι σωστές λύσεις και θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Ο Πράσινος Ήλιος ανέτειλε και πάλι! Και μαζί ανατέλλει η δύναμη ανάπτυξης και προοπτικής για τη χώρα μας.

Εγώ, ως μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αλλά και ως εν ενεργεία βουλευτής, δεσμεύομαι μπροστά σε αυτό το άκρως δημοκρατικό συνέδριο να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα.

Πρώτιστη σημασία στην πολιτική – όπως εξάλλου και σε κάθε χώρο – έχει ο Άνθρωπος…και ο σεβασμός του προς τον συνάνθρωπο. Ο Άνθρωπος, με τις αξίες που τον διέπουν, φέρνει την πραγματική αλλαγή – φέρνει την αληθινή αναγέννηση!

Υπό την ηγεσία του νέου Προέδρου, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυτήν τη στιγμή αναγεννιέται! Αναγεννιέται η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, με νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα και νέο πολιτικό ήθος. Για την πραγματική Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, τη Διαφάνεια, την Ισότητα, την Αλληλεγγύη και την Εθνική Αξιοπρέπεια. Πολύ σύντομα έρχεται η ώρα που θα αναγεννηθεί και η χώρα μας και όλοι μαζί, όλοι μαζί, ενωμένοι, δυνατοί θα οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα!»

ΠΑΣΟΚ #κωνσταντινα_αδάμου #βουλευτής #Θεσσαλονίκη