Ημερομηνία

Share:

Συνάντηση και διαβούλευση με τους κατοίκους του Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών

Σχετικά

Την Τετάρτη 8/6 η κυρία Αδάμου παρευρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Συνδέσμου Κωνσταντινουπολιτών, στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Λυκείου στο Πάρκο του Μαθητή. Στη συνέλευση έγινε γνωριμία με τα μέλη του Νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου και συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον Συνοικισμό που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Η κυρία Αδάμου ενημερώθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερα για τις ανησυχίες τους αναφορικά με την κατασκευή του έργου του Fly Over, του οποίου η χάραξη περνάει δίπλα από τον Συνοικισμό. Δεσμεύθηκε να στηρίξει τις προσπάθειές τους αναφορικά με τις βέλτιστες λύσεις που οφείλουν να εξασφαλίσουν τα αρμόδια Υπουργεία γι’ αυτό το Δημόσιο Έργο που έχει εξαγγελθεί.

”Ζητώ λύσεις που θα εξασφαλίζουν την φιλικότερη συνύπαρξη αυτού του μεγάλου Δημόσιου Έργου με τον Συνοικισμό, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το έργο οφείλει να είναι απολύτως μελετημένο πριν την κατασκευή του, ώστε η φάση των εργασιών να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη σε διάρκεια, μικρή σε έκταση, αλλά και το ίδιο το έργο να μη αποτελέσει παράγοντα ρύπανσης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος περιλαμβανομένης της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Επίσης οφείλει να ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα ώστε το έργο κατά τη λειτουργία να μην προκαλεί σοβαρή όχληση στους κατοίκους, ελαχιστοποιώντας τα επίπεδα ηχορρύπανσης.

Η κατασκευή του Fly Over και της Περιφερειακής Οδού συνολικά, να αποτελέσουν ευκαιρία αναβάθμισης και όχι παράγοντα επιβάρυνσης για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Συνεπώς τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν να εξασφαλίσουν ότι ο ανάδοχος θα υιοθετήσει τέτοιου είδους τεχνικές λύσεις για το σκοπό αυτό.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις ανησυχίες των κατοίκων που διαβιούν στα Κωνστανουπολίτικα αλλά και των κατοίκων όλων των περιοχών από τα όρια των οποίων θα διέρχεται το έργο.

Τα έργα πρέπει γίνονται ώστε να εξυπηρετούν την κοινωνία και να αναβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον, όχι το ανάποδο!”

Κωνσταντίνα Αδάμου

#Κωνσταντίνα_Αδάμου