Ημερομηνία

Share:

K. Αδάμου: Η κα. Κεραμέως, η οποία εδώ και 1,5 χρόνο έχει προβεί σε άκρως αναχρονιστικά νομοθετήματα που αφορούν στην εκπαίδευση, είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και οφείλει επιτέλους να παραιτηθεί.

Σχετικά

Κωνσταντίνα Αδάμου, Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης:

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αοριστολογίας και υπεκφυγών, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως, τελικά έβγαλε από τα σκοτεινά της συρτάρια, τις συμβάσεις μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας «Cisco» για την ψηφιακή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.Το περιεχόμενο των συμβάσεων εξηγεί απόλυτα τη στάση της Υπουργού να αποκρύψει την αλήθεια σχετικά με τις παραπάνω συμβάσεις, καθώς τώρα γίνεται φανερή η -τουλάχιστον – αμέλειά της να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα των περίπου 1,5 εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας (εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών).

Η κα. Κεραμέως τόσους μήνες παρουσίαζε ως δωρεά την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της Cisco , ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται ουσιαστικά για απευθείας ανάθεση, με ύψος αμοιβής τα 2 εκατομμύρια ευρώ και μπόνους τα προσωπικά δεδομένα περίπου 1,5 εκατομμυρίου χρηστών της πλατφόρμας, τα οποία έχουν υψηλότατη μεταπωλητική εμπορική αξία!

Με αφορμή όλα τα παραπάνω ζητήματα, στις 23/3/2021 υπέβαλα την υπ’ αριθμόν 5293/23.03.2021 ερώτησή μου προς την Υπουργό και την καλώ να απαντήσει με ειλικρίνεια, αν θεωρεί ότι τα μετα-δεδομένα των χρηστών της πλατφόρμας που παραχώρησε το Υπουργείο στη Cisco, αποτελούν ασφαλή προσωπικά δεδομένα.Μεταξύ άλλων, την καλώ επίσης να τοποθετηθεί ρητά ως προς το εάν η Cisco πράγματι συλλέγει τα μετά-δεδομένα αυτά και αν ναι, με ποιον τρόπο τα εκμεταλλεύεται και για πόσο διάστημα.

Η κα. Κεραμέως, η οποία εδώ και 1,5 χρόνο έχει προβεί σε άκρως αναχρονιστικά νομοθετήματα που αφορούν στην εκπαίδευση, είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και οφείλει επιτέλους να παραιτηθεί.