Ημερομηνία

Share:

H Κωνσταντίνα Αδάμου για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

Σχετικά

Η κ. Αδάμου δήλωσε:

Για όλα υπάρχει μια παγκόσμια ημέρα και σήμερα έφτασε και η δική μας, των εκπαιδευτικών! (Ούσα ιστορικός με Μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, αλλά με παράλληλη ενασχοληση με την τέχνη, αποτέλεσε μόνο επιλογή η ενασχόληση μου με την εκπαίδευση).

Και σας βεβαιώνω, ως εκπαιδευτικός, ότι η συντριπτική πλειονότητα των δασκάλων και καθηγητών δίνουν κομμάτι του εαυτού τους για να δώσουν αφενός γνώσεις στα παιδιά και αφετέρου πίστη στον εαυτό τους, ώστε να γίνουν αργότερα ανεξάρτητοι και ευτυχισμένοι πολίτες!

Μόνο τέτοιοι πολίτες μπορούν να χτίσουν μια σωστή κοινωνία και μια ανεπτυγμένη χώρα.

Δεν επιζητούμε κανένα ευχαριστώ, γιατί είναι υποχρέωσή μας και προνόμιο μας να δουλεύουμε με παιδιά (κάθε ηλικίας), αλλά επιζητούμε ένα κράτος που να στηρίζει με κάθε τρόπο το σχολείο και τον εκπαιδευτικό. Γιατί το σχολείο έχει ανάγκη από χαρούμενους εκπαιδευτικούς για να έχει χαρούμενα παιδιά.

Το υπουργείο παιδείας όταν λέει «εργαστήρια δεξιοτήτων» να δημιουργεί όντως εργαστήρια και οχι να είναι απλά ένας τίτλος μαθήματος που στηρίζεται στη φαντασία του εκπαιδευτικού για την υλοποίηση του.

Γενικότερα θα πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει την αξία του εκπαιδευτικού, να σταθεί δίπλα του, χωρίς να προσπαθεί να τον εκφοβίσει για να κάνει τη δουλειά του, γιατί γνωρίζουμε ότι την κάνει πολυ καλά!

Ως βουλευτής και κυρίως μέσα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία είμαι μέλος, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δικαιώματα και τις συνθήκες του εκπαιδευτικού κόσμου (εκπαιδευτικούς, μαθητές, σχολεία, πανεπιστήμια).

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν καθημερινά κομμάτι της ψυχής τους για τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών μας !


Χρόνια μας πολλά λοιπόν!