Ημερομηνία

Share:

Στον Ευαγγελισμό του Δήμου Βόλβης για το πανηγύρι του ιστορικού προσφυγικού Παρεκκλησίου του Αγίου Λαζάρου

Σχετικά

Στον Ευαγγελισμό του Δήμου Βόλβης βρέθηκε η Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αδάμου Κωνσταντίνα, όπου για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα το πανηγύρι στο Προσκύνημα του Αγίου Λαζάρου. Η κυρία Αδάμου συμμετείχε στην λιτανεία της εικόνας και του λειψάνου του Αγίου Λαζάρου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους πιστών όπως κάθε χρόνο. Η πομπή κατέληξε στο ιστορικό προσφυγικό Παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου που βρίσκεται στον όμορφο λόφο πάνω από τον Ευαγγελισμό, όπου πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κυρίου Πλάτωνα.

Το Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου στον Ευαγγελισμό χτίστηκε από τους πρόσφυγες από το Εσμέ της Νικομήδειας του Μικράς Ασίας, όταν εκείνοι βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή μετά από τον ξεριζωμό τους από τις αλησμόνητες Πατρίδες το 1922. Μαζί τους έφεραν την ιερά εικόνα του Αγίου Λαζάρου η οποία και φυλάσσεται από τότε στο παρεκκλήσι.

“Παραμονή του Αγίου Λαζάρου βρέθηκα στον Ευαγγελισμό του Δήμου Βόλβης, δίπλα από το αγαπημένο μου χωριό Προφήτης και συμμετείχα με πλήθος πιστών στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Λαζάρου μέσα στο χωριό, εορτάζοντας έτσι την ανάσταση του Λαζάρου.”

Κωνσταντίνα Αδάμου

#σαββατο_του_λαζαρου

#ευαγγελισμός#βόλβη

#αδαμου_πασοκ#αδαμου_κωνσταντίνα#αδαμου_βουλευτης#β_θεσσαλονίκης