Ημερομηνία

Share:

Στην εκδήλωση για τη ενδοοικογενειακή βία στο Δήμο Δέλτα

Σχετικά

Στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε ο Δήμος Δέλτα για την ενδοοικογενειακή βία συμμετείχε η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνα Αδάμου.

Η ημερίδα με τίτλο “Τα πρόσωπα της Βίας” πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Σίνδου, στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών, της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του Δήμου Δέλτα, βουλευτές, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι συλλόγων και της Αστυνομίας, διάφοροι φορείς και πολλοί πολίτες της περιοχής, οι οποίοι προσήλθαν για να στηρίξουν τον αγώνα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και για να ενημερωθούν.

Στον χαιρετισμό της η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου τόνισε «Να σπάσει η σιωπή και να κοιτάξουμε στις αιτίες του προβλήματος που προέρχονται από την πατριαρχική δομή της κοινωνίας μας» και πρότεινε τροποποίηση του ποινικού κώδικα, «με κάθειρξη διά βίου, σε περιπτώσεις γυναικοκτονίας». Τέλος έστειλε μήνυμα στήριξης σε όλες τις γυναίκες: «Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Έμφυλη ισότητα. Καμία γυναίκα μόνη

“Επαναφέρω τις προτάσεις μου ώστε να συμβάλω για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της βίας κατά των γυναικών!

  • Συγκρότηση επίσημου ανεξάρτητου κρατικού φορέα καταγραφής και ανάλυσης των γυναικοκτονιών και των περιστατικών έμφυλης βίας.
  • Θεσμοθέτηση τέτοιου είδους παιδεία – εκπαίδευση στα σχολεία που θα καλλιεργεί ένα πλαίσιο και μία λογική ισότητας, σεβασμού και συναίνεσης σε όλο το φάσμα των σχέσεων μεταξύ των φύλων.
  • Θέσπιση διακριτού αδικήματος γυναικοκτονίας ως ιδιώνυμου διακριτού εγκλήματος σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
  • Τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ώστε να θεσπισθεί το αδίκημα της γυναικοκτονίας, το οποίο θα επισύρει την ποινή της φυλάκισης διά βίου.”

Κωνσταντίνα Αδάμου

Στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου εκτέθηκαν οι φωτογραφίες της Πόπης Μπαϊρακτάρη που απαθανάτισε γυναίκες του Δήμου Δέλτα σε ρόλο θυμάτων κακοποίησης.

Η παρούσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και αποτελεί μία από τις πολλές πρωτοβουλίες για το ζήτημα αυτό, τις οποίες η κυρία Αδάμου έχει στηρίξει με την παρουσία της αλλά και με την εν γένει δράσης της.