Ημερομηνία

Share:

Στα εγκαίνια του Ιερού Βυζαντινού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως στο Χορτιάτη

Σχετικά

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, μεγάλη χαρά και κατάνυξη η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αδάμου Κωνσταντίνα, παραβρέθηκε σε όλες τις τελετές που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5 και 6 Μαΐου για τον εγκαινιασμό του Ιερού Βυζαντινού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως & Παναγίας των Βλαχερνών στο Χορτιάτη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός Εγκαινίων και η τελετή υποδοχή των Ιερών Λειψάνων. Το Πρωί του Σαββάτου τελέστικε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η τελετή Εγκαινίων του παραπάνω μοναδικού εκκλησιαστικού μνημείου του 12ου αιώνα, το οποίο συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε πλήρως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και αποδίδεται πλέον στους κατοίκους του Χορτιάτη, τους επισκέπτες και τους πιστούς.

Η κυρία Αδάμου μετά το πέρας των τελετών δήλωσε:

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένη και χαρούμενη που συμμετέχω σήμερα κι εγώ μαζί με τους συντοπίτες μου από το Χορτιάτη στην μοναδική αυτή ιστορική στιγμή των εγκαινίων του εξαιρετικού και συνάμα σημαντικότατου αυτού μνημείου. Από το 2010 που ήμουν εκλεγμένη στην αυτοδιοίκηση του Χορτιάτη θυμάμαι τους πολύπλευρους αγώνες μας που συνετέλεσαν στην υλοποίηση του έργου και έτσι φτάσαμε σήμερα να γιορτάζουμε τα επίσημα θυρανοίξια του. Για εμάς τους ντόπιους κατοίκους του μαρτυρικού και όμορφου Χορτιάτη, ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που εγκαινιάζουμε, σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από ένα ιστορικό κτίσμα. Για εμάς που μεγαλώσαμε παίζοντας σαν παιδιά στην αυλή του και το αντικρίζουμε καθημερινά, αποτελεί ένα ιστορικό τοπόσιμο του μαρτυρικού χωριού μας, που συμπυκνώνει συμβολικά όλα τα συναισθήματα, τις χαρές και τις λύπες, τον πόνο και την ελπίδα που βίωσαν οι πρόγονοί μας. Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος δεν βρίσκεται απλά στο κέντρο του οικισμού του Χορτιάτη, βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια μας και μέσα στις καρδιές μας, οι οποίες σκιρτούν σήμερα από χαρά καθώς τον αντικρίζουμε λαμπρό, ανακαινισμένο και έτοιμο να γράψει τα επόμενα 1000 χρόνια της ιστορίας του!»

#αδαμου#χορτιατης#ναος

#αδαμου_πασοκ#αδαμου_κωνσταντινα

#μεταμορφωση_του_σωτηρος