Ημερομηνία

Share:

Καλλιτεχνική βραδιά μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Ανοιχτό θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας

Σχετικά

Η πρώτη παράσταση του Καλλιτεχνικού Ιουνίου μετά τη δοκιμασία της πανδημίας, ήταν αφιερωμένη σε μία επέτειο με ιδιαίτερο συμβολισμό για όλους τους Έλληνες, αυτήν της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Με αφορμή αυτή την τόσο φορτισμένη επέτειο για τη συλλογική μνήμη και ιδιαίτερα των κατοίκων της Πυλαίας, του Πανοράματος και του Χορτιάτη, την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Ανοιχτό θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας πραγματοποιήθηκε η παράσταση “Δακρυσμένη ΜΙΚΡΑΣΙΑ” 1922-2022 100 χρόνια μνήμης.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, η κυρία Αδάμου παρευρέθηκε στο θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου και παρακολούθησε την θαυμάσια εκδήλωση που μας ταξίδεψε… στον χώρο και στον χρόνο, στο τώρα και στο τότε, μέσα από ένα μωσαϊκό θεατρικού αναλογίου με σπάνιες ψηφίδες αφήγησης μουσικής τραγουδιών και χορών της Μικρασίας για τις πατρίδες που χάθηκαν, αλλά παραμένουν για πάντα αλησμόνητες. Μετά την ολοκλήρωση της μουσικοθεατρικής παράστασης η κυρία Αδάμου συνεχάρη τους συντελεστές και όλους τους συμμετέχοντες στα Πολιτιστικά Τμήματα της ΚΕΠΑΠ και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους πολίτες.

«Τιμούμε την μαύρη επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, θυμόμαστε τους προγόνους μας που ήρθαν απο τη γή της Μικρασίας και εγκαταστάθηκαν εδώ σε αυτό τον τόπο και ενώνουμε τις φωνές μας για να μην υπάρξουν Ποτέ ξανά, χαμένες Πατρίδες για τον Ελληνισμό!» 

Κωνσταντίνα Αδάμου

#κωνσταντινα_αδαμου