Ημερομηνία

Share:

Η Κωνσταντίνα Αδάμου στην παρουσίαση του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία

Σχετικά

Στην προγραμματική εκδήλωση για την Υγεία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Caravel, συμμετείχε η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνα Αδάμου. Στη εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι  προγραμματικές θέσεις του κινήματος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία και την αναγέννηση του ΕΣΥ του μέλλοντος, αλλά και στην πολύ σημαντική παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, που είχε τίτλο «Τιμούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά σχεδιάζοντας το ΕΣΥ του μέλλοντος», συμπίπτει φέτος με την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό της. Για τον λόγο αυτό πριν από την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της εκλιπούσας.

Θεματικές παρεμβάσεις-ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης οι έγκριτοι επιστήμονες:

Χρήστος Λιόνης, Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης – Μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για την επένδυση στην υγεία.

Στέφανος Τριαρίδης, Καθηγητής Ιατρικής του Αριστοτελίου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μίλτος Κροκίδης, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ

Μιχάλης Κούτρας, MD MSc, Ιατρός Νευρολόγος, πρ. Πρόεδρος ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε έγινε ειδική αναφορά στους αγώνες που έδωσε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά υπέρ του δημόσιου αγαθού της υγείας και κατά του καρκίνου, εγκαινιάζοντας το 2008 τη δεύτερη κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αναβάθμισης του ΕΣΥ και στους τρόπους με τους οποίους κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να υλοποιηθεί.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα στενά συγγενικά πρόσωπα της Φώφης Γεννηματά, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος, πλήθος στελεχών, πρώην υπουργοί και βουλευτές αλλά και δεκάδες πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

“Η Φώφη Γεννηματά αποτελεί για εμένα σύμβολο πολιτικού ήθους και αγωνιστικότητας, πρότυπο για χιλιάδες γυναίκες και μητέρες, έναν άνθρωπο που με το όραμά του άφησε σπουδαία παρακαταθήκη που θα εμπνέει πολλές γενιές!”

Κωνσταντίνα Αδάμου