Ημερομηνία

Share:

Η Κωνσταντίνα Αδάμου στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Σχετικά

“82 χρόνια από το μεγάλο και ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό! Τιμούμε όλους εκείνους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αποτέλεσαν την ηρωική Εθνική μας Αντίσταση και συνιστούν το έπος του´40.

Είναι η απόδειξη ότι όταν Οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και διεπόμαστε από ομοψυχία, μπορούμε να νικάμε οποιονδήποτε πραγματικό εχθρό!

Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες των ναζί που ακολούθησαν κατά τα έτη 1940-1944.

Απαιτείται Δικαίωση για αυτά τα θύματα και διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων, μέρος των οποίων αποτελεί και το κατοχικό δάνειο!

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!!”

Κωνσταντίνα Αδάμου

Στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνα Αδάμου.

Με την επιβλητική αυτή στρατιωτική παρέλαση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την παρέλαση άνοιξαν τα πολιτικά τμήματα από ιστορικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ακολούθησε η μηχανοκίνητη φάλαγγα με διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πεζοπόρος φάλαγγα περιελάμβανε το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού και τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale πέταξαν πάνω από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στις επιδείξεις μαζί με τα υπόλοιπα εναέρια μέσα, αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

#παρελαση

#28ηοκτωβρίου

#θεσσαλονικη

#χρονιαπολλα