Ημερομηνία

Share:

Η Κ. Αδάμου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Πανεπιστημίου

Σχετικά

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας βρέθηκε η Αδάμου Κωνσταντίνα Βουλευτής Β’Θεσσαλονίκης ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην εκδήλωση του ΠΑΜΑΚ για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Ιδρύματος.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν καθηγητές του Ιδρύματος, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, πλήθος φοιτητών και γονείς.

Τον Πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, Νικόλαος Λιάζος.

Επίσης στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση των παιδιών των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση τα ακαδημαϊκά έτη 2022-23, 2021-22, 2020-21.

Στη συνέχεια οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, μάγεψαν τους παριστάμενους με την “Ωδή στους Τρεις Ιεράρχες – Συνέργεια των Τεχνών”.

Στο τέλος έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

“Των Τριών Ιεραρχών τη Γιορτή εορτάσαμε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Οι Τρεις Ιεράρχες μας, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρούνται προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων, καθώς συνετέλεσαν στην ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων.

Εύχομαι να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι ασχολούμαστε με την εκπαίδευση.

Θεωρώ λάθος που καταργήθηκε η εκπαιδευτική Αργία για αυτήν τη μέρα.

Και του χρόνου με υγεία!”

Κωνσταντίνα Αδάμου

#παμακ#πανεπιστήμιο#τρεις_ιεράρχες#κοπη_πιτας#βουλευτης#αδάμου

#αδαμου_πασοκ