Ημερομηνία

Share:

Γ. Παπανδρέου: «ενεργειακή Δημοκρατία ή ενεργειακή ολιγαρχία»;

Σχετικά

Ένα από τα διλήμματα στα οποία θα κληθούμε να απαντήσουμε με την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαϊου, είναι αυτό που έθεσε εύστοχα ο τ. Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου: «ενεργειακή Δημοκρατία ή ενεργειακή ολιγαρχία»;!

Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε από νωρίς -τουλάχιστον πριν από 15 χρόνια- στον αγώνα για τη μετάβαση από τη συντηρητική και ακραία καπιταλιστική οικονομία στην εποχή της βιώσιμης κυκλικής οικονομίας, στην εποχή της πρωτοπορίας, στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης και της μετάβασης στην καθαρή πράσινη ενέργεια!

Σήμερα τα στοιχεία αυτά εξακολουθούν να είναι στην καρδιά του προγραμματικού λόγου και της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, την οποία απευθύνουμε στους συμπολίτες μας.

Η ενέργεια, είναι η κινητήρια δύναμη κάθε σύγχρονης κοινωνίας.

Τα διλήμματα που τίθενται σε κάθε πολίτη είναι συγκεκριμένα:

Θέλουμε οι πηγές παραγωγής ενέργειας θα ανήκουν σε όλους ή θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία των μεγάλων ολιγαρχών;

Θέλουμε ενεργειακή δημοκρατία ή θα ανεχτούμε την ενεργειακή ολιγαρχία;

Για την Ελλάδα υπάρχει σήμερα μία μοναδική ιστορική ευκαιρία για την υλοποίηση της πράσινης μετάβασης. Η πατρίδα μας είναι «προικισμένη» καθώς διαθέτει τον μεγαλύτερο «πυρηνικό αντιδραστήρα», τον ήλιο (!), αλλά και πολλά ποτάμια, δυνατούς ανέμους καθώς επίσης και γεωθερμία.

Ιδιαίτερα εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, οι λίμνες και τα ποτάμια μας, οι παλίρροιες, η βιομάζα είναι δυνητικά πηγές παραγωγής ενέργειας από τις οποίες μπορούμε να παράγουμε Δική μας ενέργεια, με δικά μας μέσα παραγωγής.

Ως χώρα μπορούμε σήμερα να γίνουμε όχι μόνο αυτόνομοι ενεργειακά, αλλά ακόμα και εξαγωγείς ανανεώσιμης ενέργειας!

Ως κοινωνία μπορούμε να γίνουμε, όλοι οι πολίτες, παραγωγοί της ενέργειας μας!

Αυτά θα έχουν τεράστιο οικονομικό όφελος για την κάθε οικογένεια, την αυτοδιοίκηση, την επιχείρηση, την αγροτική παραγωγή, και τις υπηρεσίες.

Στις 21 του Μάη καλούμαστε να επιλέξουμε!

Ή συνεχείς κρίσεις που παράγει η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Ή μία Δίκαιη Μετάβαση που έχει άμεση σχέση με τη ρεαλιστική δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την ποιότητα της οικονομικής, κοινωνικής, οικολογικής και πολιτιστικής ζωής των Ελλήνων.

#αδαμου_πασοκ

#αδαμου_βουλευτης

#β_θεσσαλονικης #μαζι