Ημερομηνία

Share:

Κωνσταντίνα Αδάμου: Χρειαζόμαστε άμεσα ορθό και φιλοπεριβαλλοντικό σχεδιασμό για την προστασία της φύσης, των δασών και όλων των έμβιων όντων στο οικοσύστημα μας

Σχετικά

Για τις φωτιές στην Εύβοια (στην Αγία Άννα που υπάρχει και ένα τεράστιο κάμπινγκ με οικογένειες και μικρά παιδιά) δόθηκε εντολή σε 167 πυροσβέστες να διαφυλάξουν τους πολίτες και τα δάση από την πυρκαγιά. Για την πορεία στο Πολυτεχνείο δόθηκε εντολή σε 5.000 αστυνομικούς να «διαφυλάξουν» τους πολίτες από τους διαδηλωτές. Είναι εμφανές τι θεωρεί η κυβέρνηση μεγαλύτερο κίνδυνο.

Δε χρειαζόμαστε έργα αξίας 3 εκατ.ευρώ, για τον «Μεγάλο Περίπατο», τον οποίο κανείς δεν ήθελε και δεν περπάτησε. Χρειαζόμαστε έργα ορθής πυρασφάλειας και πυροπροστασίας των ελαχίστων πνευμόνων των μεγαλουπόλεων.

Αφού ως ανθρωπότητα καταστρέψαμε με οποιον τρόπο μπορούσαμε τα δέντρα -είτε με σταδιακό τρόπο μέσα στις πόλεις, είτε με μαζικό τρόπο μέσω αποψιλώσεων των δασών για να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της γης… βλ. ορυχεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, στις Σέρρες κτλ.-είτε μέσω πυρκαγιών, παραπονιόμαστε για τον καύσωνα.

Είναι λογικό επόμενο να έπονται κι αλλες καταστροφές στο οικοσύστημα μας, όσο δε φροντίζουμε ως πολιτεία και ως κοινωνία το σπίτι μας, δηλαδή τη φύση, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών.

Πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές που αφορούν στο περιβάλλον μας, στη φύση και στην εξόρυξη ορυκτών.

Χρειαζόμαστε άμεσα ορθό και φιλοπεριβαλλοντικό σχεδιασμό για την προστασία της φύσης, των δασών και όλων των έμβιων όντων στο οικοσύστημα μας!

Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας κοντά στους ανθρώπους που δίνουν μάχη με τις φλόγες.Στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και σε όλους τους πολίτες που ρίχνονται σε αυτήν τη δύσκολη μάχη με κίνδυνο της ζωής τους!