Ημερομηνία

Share:

Η δήλωση της Κωνσταντίνας Αδάμου για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Σχετικά

Κωνσταντίνα Αδάμου, Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης:

Εβδομάδα αφιερωμένη στο μητρικό θηλασμό και ως νέα μαμά έχω επιλέξει και καταφέρει -διότι δεν είναι ούτε αυτονόητο, ούτε εύκολο- τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό για το μωράκι μου, 21 μήνες τώρα.

Γινόμενη αποδέκτης σχολίων στην καθημερινή μου ζωή για την επιλογή του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού στο μωρό μου, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλες τις νέες μανούλες πως είναι επιλογή της κάθε γυναίκας να ταΐσει το μωρό της όπως η ίδια επιθυμεί και θεωρεί καλύτερο για το μωρό της και για την ίδια, χωρίς κανένα αίσθημα ενοχής !

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς και όλοι οι ενημερωμένοι επιστήμονες επισημαίνουν τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού, τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία του μωρού. Γι αυτόν το λόγο η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τις νέες μανούλες με επιπλέον άδειες μητρότητας και θηλασμού! {στη δική μου περίπτωση η άδεια μητρότητας που προβλέπεται θεσμικά για τις βουλεύτριες ήταν μόνο 1 μήνας πριν τον τοκετό και 1 μήνας μετά τον τοκετό !}

Αν επιθυμούμε έναν καλύτερο κόσμο, οφείλουμε ως πολιτεία, αλλά και ως κοινωνία να στηρίξουμε το μητρικό θηλασμό, καθώς έχει αποδειχθεί η σπουδαία ευεργετική του δράση τόσο στο σωματικό όσο και στο ψυχικό επίπεδο των μωρών.

Αλλά πρωτίστως πρέπει να στηρίξουμε τις μανούλες σε κάθε τους επιλογή.Επιπλέον πρέπει πλέον να απενοχοποιήσουμε και το δημόσιο μητρικό θηλασμό, καθώς οι νέες μητέρες δεν είναι καταδικασμένες να ζουν εσώκλειστες στο σπίτι τους για όσο καιρό θηλάζουν ούτευποχρεούνται να έχουν το άγχος να επιστρέψουν σε 1-2 ώρες σπίτι για να ταΐσουν το μωρό τους.

Σχετική ερώτηση για την επέκταση των αδειών μητρότητας για τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ καταθέτω αυτήν την εβδομάδα στα αρμόδια υπουργεία.

Συνεχίζω να στηρίζω τις μανούλες και τις επιλογές της κάθε γυναίκας!