Ημερομηνία

Share:

Δήλωση της Κωνσταντίνας Αδάμου για την ανάγκη στήριξης των Πολιτιστικών Συλλόγων εν όψει των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Σχετικά

Η Κωνσταντίνα Αδάμου δήλωσε:

Το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 100 χρόνια από την τεραστίων διαστάσεων τραγωδία, 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού.Απόγονοι αυτών των Ελλήνων, μέσα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που λειτουργούν σε πολλές γειτονιές της πόλης μας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, κράτησαν ζωντανή την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Μικράς Ασίας και αγωνίζονται αδιάλειπτα σε δύσκολους καιρούς για τη διάσωση και τη συνέχισή της.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήμοι και Περιφέρειες, αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ´όψιν τους την ανάγκη να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη και πρέπει να στηρίξουν όλους αυτούς τους φορείς -λίκνα πολιτισμού- ώστε να προβούν το 2022 σε μία σειρά εκδηλώσεων μνήμης, για να μεταλαμπαδεύεται στις νεότερες γενιές η ιστορία και η λαογραφία μας.Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν και πρέπει να είναι πρωταγωνιστές το 2022 – το Έτος Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

*Το φωτογραφικό υλικό είναι από το “αφιέρωμα μνήμης στον μικρασιατικό ελληνισμό” που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, στο αμφιθέατρο Ασπροβάλτας.